Påsken

Vi har haft det så himla härligt under påsken, fått vara hemma tillsammans alla tre i så många dagar speciellt när det blev så fint väder. Långprommis varje dag =)
Vi har även hunnit sätta dit nivålisterna in till sovrum och vardagsrum, nu ska det bara målas lite till sen så är lägenheten äntligen klar, mäklaren som sålde lägheten till oss kommer på måndag och ska göra en ny värdering.

Det går bara framåt för tösabiten våran...
Hon har blivit så träffsäker när hon ska ta något, tar tag med båda händerna för att kunna hantera grejjen bättre.
Har rullat från rygg till mage, en gång iaf =)
Sträcker sig efter leksaker om man lägger dom lite utanför hennes räckvidd.
Pratandet har hon tagit en liten paus ifrån men vi tror att det är lite på väg tillbaka, hon andvänder det ljud som för några veckor sen var hennes irriterad läte men nu låter det, iaf till en början, lite mer som "testa rösten" läte.

Idag så tog vi en promenad ner till city gross och shoppade päron, päronpuré ska tydligen vara bra för att få igång magen på små. Medans jag höll på att mixa och förpacka purén fick Vera en päronbit att suga på, gott gott =)


Packade undan alla små kläder idag, bara för skojskull provade vi overallen...

Påväg hem från BB, armar och ben nådde inte en ut i ärmarna och benen...


Idag





Äntligen =)

Hon har helt på egen hand rullat från rygg till mage
Lite drygt 4 månader gammal

Härlig torsdag

Lennie tog ledigt från jobbet idag eftersom det ändå bara var halvdag, passade på att ta en promenad till birsta.
Gick till babyproffsen för att kolla om dom hade runda nappar (enda sorten vi inte testat än) men några såna fanns inte så vi fick nöja oss med en ny haklapp, lite större och plastig, så nu kan fröken få kladda. Tog en sväng in på arken zoo och kollade lite. Vi tog upp Vera ur vagen så hon skulle få kolla på en fågel som sitter i en bur ute i butiken och den var så rolig att titta och lyssna på att hon t.o.m tog i och skrattde lite åt den.

När vi kom hem fick Vera smaka på potatis och palsternacka (färdig barnmatsburk) inte gott, kjöjdes (nån som vet hur det egentligen stavas?) och spottade ut. Nytt försök imorgon =)

Bild från förra vecka, fint matchat va?


Gröt


Gott med gröt och lite aprikos/päronpuré

Tredje dagen hon får gröt och idag var det tydligen ganska så gott =)

Mera bilder




Fingrarna i munnen så ofta det bara går


Har börjat sträcka sig efter leksaker när hon ligger på mage


Bökar runt så hon trillar av fällen


...

Tog en lite tur till Bvc idag för längd och vikt

110413   6205g   61,5cm
110324   5830g   61cm
110314   5590g   60cm

4 månader

Lillhjärtat blir 4 månader idag, tiden bara rinner i väg på både gott och ont...

Vi har haft en riktigt härlig helg tillsammans.
Åkte på Veras första resa i torsdags, upp till ö-vik och hälsa på mormor å kissemissarna. Det var lite nervöst att åka bort, hur skulle det gå med missarna och nattningen?
Missarna var lite skeptiska till Vera, mesarna vågade knappt gå fram och nosa och ingen av dom gick och la sig på våra saker, annars så brukar Doris vara expert på lägga sig där hon inte får. Nätterna blev helt underbara, la henne vid 19:30 som vanligt, amma vid 4 tiden somna om till 8. Här hemma vaknar hon var och varanna timme just nu...
Bilresan gick lite sisådär, upp så vaknade fröken och blev jätte ledsen vid höga kusten bron så vi fick stanna vid hoteller och amma lite sen kunde vi fortsätta även om det var lite gnälligt några mil till innan hon somnade om. Ner så hände samma sak men dom somnade hon om direkt efter amning.
Fredag så var vi bara hemma hos mormor å myste, lördag tog vi en sväng på stan och shoppade lite nya kläder till Vera (dax att börja ladda lite med stl 68) och jag hittade ett par baggyjeans till mig själv, skönt att ha något annat än mammabyxorna =)
Igår åkte vi upp till Indal och hälsade på Familjen Hessling, drack kaffe och passade på att ta en liten promenad där uppe.


liten lur innan det var dax att bege sig ner till stan


coola tjejen med jeans och solglasögon

SMS-inlägg

100media_imag009 (MMS)


Bilder


På väg upp till Viforsen för å tvätta volvon


Kolla telefonen med pappa



Sol

Det är nu det är lite extra underbart att vara mammaledig, så skönt att kunna ta en promenad mitt på dagen i strålande sol.

Dagarna bara rinner iväg å inte hinner vi med allt som vi tänkt heller, man får inte så mycket tid på sig när Lennie kommer hem från jobbet 16:30 å Vera ska börja nattas runt 19-19:30 och helgerna har ju en tendens till att bara försvinna dom med.

Det verkar som att Vera är inne i en utvecklingsfas igen, normalt så brukar hon vakna första gången vid 4-5 tiden på natten och sedan sova till 7, nu är det vid 0:30-1 och efter det var och varanna timme. Inatt vaknade hon 0:10 och vi fick hon att somna om kl 2 i våran säng.
Tänkte att jag skulle tjura på och få hon att lugna ner sig utan att amma hela tiden och att hon skulle sova i sin egen säng eller åtminstånde det ena eller andra men det slutade med att hon fick amma tills hon somnade i våran säng.
Jag ska inte klaga för jag har ställ till det själv, det är enkelt och bekvämt mitt i natten att trösta genom att amma och nu funkar inget annat och hon vaknar hela tiden även fast hon inte borde vara hungrig.
På dagarna så har hon blivit ganska duktig på att äta ersättning, det går ner ca 150ml nu (ska äta 210 egentligen) och snart är hon ju 4 månader och då ska vi börja lite mer med smakportionerna.

Vi har även besämt oss för att avvakta med babysimmet, det gick inte så jätte bra förra vecka heller och tanken är ju att Vera ska uppskatta det, så nu ska vi vänta några veckor och provsimma efter påsk isället. Om det inte funkar så får vi vänta till i augusti när nästa nybörjar kurs startar.

Lätt road


med sitt nya "lite lätt irriterad" läte

RSS 2.0