5 dagar

5 dagar kvar sen så är det semester, sex veckor tillsammans alla tre. Åh vad vi längtar...

Prupphulda håller på att sova igen allt hon missade i helgen.
Midsommar firades inomhus (regn hela dagen) i stöde hos min farbror och faster, massa folk och stoj så Vera hade inte ro till å sova, men lika glad var hon för det...
Lördag hemma, men när pappa är hemma har man inte heller riktigt ro att sova. Söndag blev det en prommis till birsta,  sova lite i vagnen på dit och hemvägen men det räcker ju inte i längden. Nu har hon sovit i 1½ timme och jag hoppas på ½ till. Åså tidig kväll på det =)

Midsommarfin (spanar på diskmaskinen)



Premiärbad i diskhon, skitkul och blött...




Mys

imag0295 (MMS)

Bästa sättet att sova på just nu


Kanske lite onödigt lång film =)

Nu när man har fått lite bättre koll på det här med att sitta så kan man röja på lite mer =)

Stora tjejen...

Nu när man är ett helt halvår då är man en sån stor tjej att man lär sig att sitta på tre dagar.

Nu sitter hon upp mot en 30 sekunder själv innan hon tippar. I vagnen idag satt hon hela vägen från coop i birsta till ica maxi på andra sidan birsta, finns ju så mycket spännande att titta på så även fast ryggstödet var helt uppfällt så kunde hon inte luta sig tillbaka.

Vi har det så underbart bra nu sen jag slutatde amma. Vera går och lägger sig vid 19-tiden, in med nappen och fram med snuttefilten så somnar hon på nån minut. Sen brukar hon vakna två tre gånger innan hon somnar ordentligt för natten, men det är bara att gå in och stoppa tillbaka nappen så somnar hon om direkt. Samma sak på natten, hon äter inte längre utan det räcker med nappen. Så vi njuter för fullt nu (så länge det varar)...

Liten uppdatering på längd och vikt. Hon följer sin kurva jätte fint.

110615   7200g   66cm
110531   6905g   65cm
110519   6760g   65cm


Har man en gåstol så kan man mysa med mammas kofta
och jaga kameran





Mera mat film



Hon har börjat tugga lite mer.
Gjorde egen barnmat nu i helgen, med lite mer bitar i. Rödspätta och grönsaker, kyckling, potatis och broccoli och kalops. Kycklingen blev godkänd, men inte kalopsen...

Vera Kristina Sandholm

6 Månader

äter glass som vanligt folk

imag0253 (MMS)

äter glass som vanligt folk


Nu var det ett tag sedan...

Vi har ju varit i stugan och målat hela förra veckan. Lennie målade, jag och Vera tog det mest bara lugnt...
Var så skönt att bara kliva upp äta frukost och sen bara gå ut. Vera sov i vagnen ute varje dag, första två dagarna fick jag gå med henne för att hon skulle somna men sen så la hon igen lite titt som tätt när vi bara satt ute och kolla på Pappa och Farfar som målade. Det var dock helt omöjligt att få i hon tillräckligt med mat, hon är så nyfiken så hon hade ingen ro att äta. Sen så hade vi väl inte med tillräckligt god mat, potatis och rödspätta är storfavoriten men vi hade bara en sån burk, sen bjöds det på kalops och det var nog det äckligaste hon nånsin ätit.

Början till kladd fest vid matbordet


Ett stort steg till som togs förra veckan var att vi bestämde oss för att nu är det slut med att amma till sömns, så nu somnar hon själv i sin säng. Middagsluren idag togs t.o.m med napp i munnen =) som numer gärna får vara inne lite nu och då.





Gåstolen är en höjdare, tyget i sitsen har gått till sig lite så nu når hon ner. Bara å vänta på att hon fattar att man kan flytta sig medvetet med den.

Glskiten



RSS 2.0