Valter 4 månader

Idag var vi till BVC på drop-in, som tydligen är på torsdagar, men våran snälla bvc-sköterska hade lite tid över så vi fick väga och mäta.
 
1 Månad 5210g 56cm
2 Månad 6100g 59cm
3 Månad 7165g 62cm
4 Månad 8290g 66cm
 
Tjockisen fortsätter på sin kurva, högst upp på pappret =)
 
Annars så har det inte hänt så mycket med utvecklingen.
  • Han har blivit bättre på att rulla från rygg till mage, nu går det på nån sekund och han gör det hela tiden även när han inte vill ligga på mage.
  • Han har dom senaste dagarna lärt sig att prutta med munnen, gärna medans man säcklar ordentligt...
  • Han sover i vagnen, om man lägger ner honom och går i precis rätt minut.
 
Nu har Lennie jobbat i två veckor och jag överlever här hemma med båda på dagarna, vi tar oss t.o.m utanför dörren ibland.
Tidigare har jag tagit Valter i bärselen och burit Vera ner för trappen men idag så skulle jag ju ha med mig babyskyddet, jag var lite nervös för hur det skulle gå men Vera var så duktig och stog på varje avsats och väntade medans jag bar ner Valter.
 
 
 



Halva dagen gjord

Började dagen med att tro stt vi skulle ta en tur till BVC för väg och mät på drop-inen. Efter att jag fått Valter att snabbsova inne så dubbelkollde jag tiden, som inte alls är på torsdagar utan tisdagar. Bra. Då har jag slösat den tid på dagen vi kan gå ut och leka...
 
Tog tag i Veras lugg istället, hon började bli så irriterad på att den var i ögonen hela tiden. Det är ingen picknick att klippa luggen på en 1,8 åring, snett å vint men va f*n, det är väl inte hela världen...
 
Under tiden passade Valter på att se till så han fick ytterligare ett klädbyte idag. Först kräktes han ner en body, 10 min efter han fått på sig en ny tog han i och bajsade så det pyste över kanten som vanligt.
Å vanish kan ju lägga till i sin reklam att man måste tvätta kläderna inom ca 2 sekunder efter att fläcken har kommit dit annars går den inte bort.
 
Nu sover båda barnen och jag njuter av en cappuccino och en liten chokladbit i lugn å ro.
 
Nyfriserad och kexmutad toker

Internetshopping och taktik

Undra om det är taktik av Lindex att inte ha kläderna i butik? När man ändå sitter och ska göra en internet beställning så slinker det ju gärna med lite extra.
Nya byxor och bodysar till Valter och en tröja och fleecebyxor till Vera fick det bli denna gång, det var egentligen bara två par byxor till Valter jag skulle ha...
Kom ju på att om det går som vi vill så är det inte många veckor kvar innan Vera ska börja på dagis och då måste hon ju ha lite ombyten och bra ytterkläder, så det är nog på tiden att fixa det.
 

Bugaboo Donkey

Det fick bli demoexet. Det var bara själva chassit som har varit ute i butiken och den hade bara stått där i tre veckor, så det är väl inte så många som har varit där och klämt å kännt.
Jag kollade runt på nätet och hittade bara ett ställe som hade på lager, men då med sandfärgade baser och vi ville ha svarta. Och jag var inte så sugen att vänta ytterligare dagar när jag redan väntat tre veckor.
 
Efter middagen idag blev det premiär tur, vi förstår varför alla verkar vara så nöjda med bugaboo.
Vera satt så nöjt på sin sida och Valter har plats att ligga ett tag till.
Sitsen är formad som en babysitter så nu när vi var på lekparken kunde Valter låna Vera sida en kortare stund för att kunna komma upp lite och sitta å leka.
 

Banan och Lime

 
Jag var ju tvungen att testa. Det låter så fel att det borde vara gott. Men Nä. Uffa...

Ahhh

Det är ju klart att nått ska krångla.
Våran nya fina vagn som skulle komma senast denna vecka, kommer inte förän i oktober. Vi har blivit erbjudna att köpa demoexet, så vi ska åka och kolla på den efter middagen och se vad vi kan få för pris.
Annars blir det till att beställa på nätet, men dom verkar vara svår att få tag på även där.
 

Klappat och klart

Nu är alla papper påskrivna, så från den 5:e November så äger inte vi denna lägenhet nå mer. Den här försäljningen var precis i min smak, snabbt ska det gå...
 

Bara en aning ångest...

Imorgon börjar Lennie jobba igen och jag har nog mer "slut på semestern" ångest än Lennie. Han går iaf tillbaka till vuxet sällskap och kunna dricka en kopp kaffe i lugn och ro. Jag älskar mina barn och vill egentligen inte att dom ska gå på dagis, men jag måste erkänna att jag saknar mitt jobb, där vet man iaf att man kan sätta sig och äta lite lunch i någolunda lungt tempo.
 
Jaja, det tar nån dag sen är vi inne i gamla vanor igen.
Bara vi får våran nya vagn så ska vi ta tag i det där med rutinerna ordentligt, nu när Valter brukar kunna somna i vagnen och sova en stund.
 
Nyvaken å på bra humör
 
Nyklippt mamma. Å butter unge

Snart klart...

Imorse tänkte jag skriva: Nu är det igång, som rubrik (men min telefon ville annat) och nu får det bli, Snart klart, istället.
Innan vi ens hade fått i oss frukosten så trillade det in ett bud på lägenheten, utgångspriset. Vi kände oss positivt överaskade och jätte nöjda. Sen så har det bara rasslat till under dagen och vi är en bit över vad vi ville ha, så nu håller vi tummarna för att ingen ska få kalla fötter under helgen, så vi kan skriva kontrakt till veckan.
 
Det känns lite knepigt att någon annan ska bo här. Våra tapeter och våra golv och vårat allt. Eftersom vi har totalrenoverat och lagt ner väldigt mycket tid och energi här, så känns det som det här verkligen är vårat.
Ungefär som att den som köper kommer att få våra möbler och allt annat oxå...

Visningen

Nu har visningen av lägeheten varit. Äntligen. Slut på att tokstäda, plocka undan och stressa.
Hela 16 st var här och kollade och det är tydligen ganska så bra enligt mäklaren, av dom så var det två som kunde säga direkt på visningen att dom inte var intresserad. Så nu är det lite spännande att få höra vad resten tyckte.
Att vi får sålt tvivlar jag inte på, men vad det landar på för peng har jag verkligen ingen aning om. Om vi får det vi vill ha, eller mer. Eller som jag tror, mindre.
 

Veras byrå

Jag tog en genomgång av Veras kläder förra veckan och insåg att det var dags för påfyllning igen. Hon har gjort en liten växtspurt över sommaren och kan numera ha kläder från barnavdelningen på båda Kappahl och Lindex.
Väldigt passande nu när det har kommit in mycket fina höstnyheter i båda butikerna, som är mina favoriter när det gäller barnkläder (förutom Polarn o Pyret, men dom kläderna gläds vi åt när mormor har varit i farten).
Enda nackdelen är att lilla fröken nu för tiden har ganska mycket åsikter om vad som går att ha på sig å inte, och det mesta säger hon nej till, inga tajta byxor, inga klänningar o.s.v. Men det är väl inte mer än rätt då mina stackars föräldrar hade ett helvete med mig när jag var liten.
 
 
 

Mammas ♥


RSS 2.0