Mutad

I eftermiddag så har vi varit i Birsta på en välbehövlig shoppning tur. Mamma och Pappa är 1000kr fattigare och Vera har fått en massa nya kläder och tre böcker.
Passade på att handla de kläder som fattades till bebis oxå, så nu är den avdelningen klar så länge.


Barbapappa boken var en muta för att få bort Vera från bokstället på Åhlens, himmelriket för en som älskar att dra i böcker...

Vera sitter på sänggaveln och kollar på ba...

mms_img-16655596 (MMS)

Vera sitter på sänggaveln och kollar på barnprogram


Rensning

Alla projekt brukar numer ta nån vecka innan dom är slutförda men att resna kläder har gått fort.
Bebiskläderna är genomgångna. Jag fick för mig att det skulle vara mer som var slitet och urtvättat men det mesta får duga en gång till, om det blir en flicka, blir det en pojke så har vi iaf så vi klarar oss 1-1½ vecka innan han får börja andvända rosa.
Veras byrå fick en genomgång den oxå, allt för litet är undanpackat och en liten lista på vad som behöver inhandlas är skriven.


Halva byrån känns det som...

Lax med citronsås

Jag som inte äter lax besämde förra veckan att vi skulle äta lax idag. Ännu en sak jag har lite dåligt samvete för när det gäller Vera, att vi typ aldrig äter fisk, för att jag inte tycker om det.
Vera fick lax och potatismos, allt med potatismos är jätte gott.
Sen så har jag gått och fnulat på vad jag skulle hitta på till mig och Lennie. Igår när jag var på affär så fick jag syn på Abbas nya såser som dom gör reklam för just nu, snabbt och enkelt så den testar vi tänkte jag.
Och det var ju faktiskt gott, jag isf fortfarande ganska förkyld så min smaksinne är inte på topp just nu, men vi kommer att prova igen.
Om man som vi vill ha det lite såsigare så måste man ta två påsar. Jag förstår inte hur dom kan få det till fyraportioner, det var lagomt till två.




BM besök igen

Igår var vi till barnmorskan för koll igen. Det var fortfarade bra med både mig och bebis, lite lågt hb så jag fick order om att öka dosen järntabletter.
Bebis ville inte riktigt vara med och flyttade sig undan när vi skulle lyssna på hjärtat, första gången jag har varit med om att Mikael inte har hittat rätt på första försöket, men till slut så gav det med sig 144 slag/min blev det denna gång.
Sf måttet (magen) ligger fortfarande över normalkurvan men följer sin egen kurva jätte fint.
Man funderar ju på om det bara är magen som är större denna gång eller om det blir en stor bebis?

Det bästa

Nu har jag varit sjuk i nästan två veckor. När det har varit så fint väder om dagarna får jag så dåligt samvete för att vi inte går ut en stund.
Men idag tog jag mig i kragen och ignorerade att jag egentligen inte orkade, vi lyckades ta en väldigt kort och väldigt jobbig promenad (hade jag pumpat däcken på vagnen hade det nog gått bättre) men ut kom vi och det är huvudsaken. Och Vera skiter nog lite i promenaderna numer (om det inte är pulkan som erbjuds), även om det är lite roligt att kolla på bilar och fåglar så det bästa är när vi kommer tillbaka till gården och hon får springa lite själv.


Full koncentration

Vilodag

Nu har älsklingarna åkt upp till Lennies föräldrar och blir där i några timmar, jag ska bädda ner mig framför tv och försöka vila bort denna envisa jävla förkylning som bara blir värre och värre. Har gått från att snora och snörvla till att hosta och ha sjukt ont i halsen på nätterna, det kombinerat med att inte sova ordentligt p.g.a graviditeten känns inte så där jätte uppmuntrande.


Mina nya bästisar

Bygga lego

I detta fall, försöka bygga.





Ny vecka

Den nya veckan startade vi med sovmorgon. 8:40 vaknade jag då var Vera redan vaken och hade förhoppningsvis inte varit vaken så länge, hon är lite dålig på att ropa när hon vaknar, men så länge hon inte säger nått så går det väl ingen nöd på hon.

Förkylningen som vi alla åkte på är äntligen på väg att ge med sig, jag och Vera snorar och snörvlar en hel del fortfarande men vi känner oss mycket piggare. Torsdagkväll var värst, då hade lilla fröken t.o.m feber (första gången) då var det synd om hon, innan allt var färdigt så fick hon sova i resesängen i vårat rum. Men sen så har det varit ganska bra.

I helgen så har vi haft ork att städa och fixa här hemma. Julgardiner i Februari kändes lite väl, så nu sitter vår/sommargardinerna på plats. Nästa helg kanske jag ska ge mig på våra stackars blommor som inte fått ny jord på 3 år tror jag det är.

Måndag innebär ju även ny graviditetsvecka, vi går in i vecka 30 nu vilket betyder att det är som mest 12 veckor kvar, om den är lika snäll som storasyster så är det bara 8 veckor kvar. Det är lite svårt att föreställa sig att vi snart har två barn.
Igår kväll tog vi en sväng till IKEA och trånade efter en ny säng, Vera sov mellan oss stort sett hela tiden fram till 6 månader och mest troligt är ju att denna oxå kommer att ligga mellan oss och trängas titt som tätt. Så nu är suget efter en bredare säng ganska så stort igen.


Goaste pyjamas tjejen

Lång dag

Vi föräldrar var jätte duktiga och släckte tvn i bra tid igår för att få sova lite extra, men tji fick vi. Pappa har varit snäll och dragit hem en förkylning som bröt ut på Vera i natt, åtta gånger var vi upp, en vanlig natt brukar det vara max två gånger.
Det är såna här dagar man önskar att mormor bodde lite närmare, så man kunde ringa och fråga om det är tråkigt på jobbet och hon hellre skulle vara barnvakt en timme eller två så man fick sova.
Som tur är så har Vera varit ganska pigg ändå, trots att hon är lite varm och har en konstant rinnande näsa.

Nytorkad näsa

RSS 2.0