Lilltjockisen

Bvc-besök med Valter idag. Som vi redan konstaterat så svälter han inte iaf.

120426               3914g   51cm
120501 5dagar    3850g  
120509 2veckor   4200g
120516 3veckor   4550g   54cm
120531 5veckor   5210g   56cm

Behovet av nya kläder till den lilla herren är ganska så stort, body efter body åker på packa undan högen.
Klickade runt lite på Lindex.se medans båda barnen sov efter lunchen och blev tvungen att göra en beställning. Hittade ett par jeanslegging som Vera redan har och eftersom vi älskar dom så blev jag lite tvungen att köpa nästa storlek oxå, och lite kortärmat och shorts till Valter medans jag ändå höll på.

Mer mjölkallergi??

Lillfisen har blivit prickig, oroväckande likt Vera en vecka innan vi fick veta att hon är mjölkproteinallergiker.


Valter i lördags


Vera en vecka innan akutenbesöket

Härlig helg

Hela helgen har vi varit hos svärföräldrarna och njutit av det härliga sommarvädret. Ge mitt ett hus NU.
Vera har haft det så roligt, varit utomhus hela dagarna och bara mått gott. Valter har sovit i vagnen en lite längre stund både lördag och söndag. Och jag har fått sola lite, min stackars kropp har ju knappt sett sol på snart två år.


Lycklig liten tjej som plaskade tills det nästan var slut på vatten i baljan

Hemma själv

Igår var det slut på friden, Lennie började jobba igen. Men till en kostnd på runt 4500kr så blev det bara halvdag. En fjäder på Almeran gick av när Lennie var på väg till jobbet och la sig så fint att den punkterade ena framdäcket, så bärgning till verkstad, ny fjäder och ett nytt däck fick vi shoppa denna månad, skit kul.

Idag blev det halvdag igen. Nu på förmiddagen har vi varit på sjukhuset och träffat en dietist för att få ett upplägg på hur vi ska provocera Veras mjölkallergi.
Till att börja med så ska vi steka all mat i vanligt smör i någon vecka, och om det går bra ska vi ta ett steg till och börja tillsätta en matsked med vanlig mjölk i såser, sen ska vi bara öka på mängden mjölk vi tillsätter i maten och se hur mycket hon klarar av. Om hon får en reaktion så vi kliver man ner en nivå och fortsätter ge den mängden och prövar en ökning igen efter några månader.
Så nu får vi hålla allla tummar och tår och hoppas att allergin har gått över.

Myser med en kräksluktande liten kille

mms_img-19298691 (MMS)

Myser med en kräksluktande liten kille


Kaffe

Prylnördarna Erica och Lennie kunde ju ínte vara utan en kapselmaskin.
Okej, det var jag som ville ha en, lyxa till det med snabbt, enkelt och gott kaffe nu mitt sista år som mammaledig.
Och om Valter fortsätter som han gjort hittils så lär jag behöva allt kaffe jag kan komma åt för att vara vaken om dagarna =)



Idag har vi provat Drakborgen å det var in...

mms_img869520226 (MMS)

Idag har vi provat Drakborgen å det var inte sista gången vi åker dit


Tid för annat

Våran balkong är klar, utbyggd och inglasad. Nu ska den bara målas å så ska det upp gardiner och läggas in en matta, sen kan vi äntligen använda balkongen. Nu på förmiddagen har Vera och pappa varit där ute och skrapat lite färg på väggarna.
Valter har snäll legat och sovit i sin säng, så jag har fått tid över till att ta reda på tvätt och köra en ny maskin (den lilla kräks en hel del) dammsuga och fixa lite allmänt, det är inte varje dag man blir glad för att man får dammsuga.


Mycke plats blir det


Roligt att hjälpa till

Goknulen


Nu börjar det hända grejer, man ser att det finns något i blicken.

Hembesök

Idag har våran BVC-sköterska varit här på hembesök. Lite allmänt prat och vägning. Nu fick vi konstaterat att våran lilla kille inte svälter iaf...

120426 Födelsevikt 3914g
120501 5 dagar      3850g
120509 13 dagar    4200g

Kanske inte så konstigt att han går upp bra i vikt när vi har ammat halva kvällarna för att få han å sluta skrika. Nu fick vi rådet av bvc att försöka med napp för att se om han lugnar ner sig, vi började prova på dag tre, än så länge så är det inget Valter är intresserad av.


Fyra sorter avklarde...

Veras första korv med bröd

mms_img-27336085 (MMS)

Veras första korv med bröd


Fullt upp

Känner attt jag inte riktigt haft tid till att sätta mig ner och få in nånting här. Just nu är pappan och dottern på Himlabadet och sonen ligger i sin säng och sover för en gångs skull. Så då passar jag på att göra väldigt vettiga saker, blogga, slö surfa och annat meningslöst =)

Nu har vi varit 2 barnsfamilj i en vecka och det flyter på ganska bra.
Valter är en väldigt närhetsbehövande person som gärna ligger i min famn hela dagarna och som ett plåster på mig i sängen om nätterna.
Vi misstänker att han har det lite jobbigt med magen och då blir det en himla massa skrikande, framförallt på nätterna (så klart). När man har varit vaken halva natten och är så trött att man mår illa så tycker man ganska synd om sig själv, men i det stora hela så tycker jag mer synd om Valter som har det jobbigt.


Nöjd kille som premiärbadar.
En vecka gammal.
Länk ---> Vera samma ålder.


Sysselsättning i väntan på mat.


Smaka måste man ju...



Syskonen



En väldigt trött Valter och gosig Vera

RSS 2.0