Gott nytt år

Vi har ätit grillad ryggbiff från älg till middag idag. Efter det gick vi ut och skjöt iväg några små raketer och tände tomtebloss. Lilla tuffingen som egentligen inte är så tuff (Valter) blev lite rädd för raketerna, medans den som brukar vara fjåsig tyckte det var roligt =)
 
 
Nu sover Valter. Och Vera som bestämde sig för att sluta med tutten idag ligger i sängen och försöker sova.
 
Det var nyår för denna gång.
Snart börjar ett år som förhoppningsvis blir lika bra som detta har varit.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lite snö

Det är varit isbana ute på våran gård i några veckor, men nu har det Äntligen kommit Lite snö så vi kunde gå ut och åka snowracer.
 

Vågat

Vi var kanske lite väl vågade igår när vi tog bort ena sidan på Valters spjälsäng. Med Vera så hade vi kunna ta bort den mycket tidigare än vi gjorde, hon var (och är (allt som oftast)) ett litet ljus när det gäller läggning, men lillebror är ju lite mer bökig och stökig i allt han gör.
Igår gick det bra, han fattade inte riktigt att det gick å kliva upp. I morse så satt han och ropade på mig som vanligt, och väntade på att jag skulle lyfta ur honom ur sängen.
I kväll däremot så har jag fått gå in ett x-antal gånger för att lägga tillbaka lillnisse, men nu är det äntligen tyst och lungt där inne =)
 
Nu återstår bara att se om det är någon som kommer att tassa upp i natt =)
 
 
 

Mellandagsrea

Igår var vi och melladagsreafyndade dom första grejorna till huset. Tvättmaskin och torktumlare kan vi nu sktryka från listan.
Hos Eksjöhus så får man tillbaka hela värdet om man väljer bort något, vi bestämde oss tidigt för att välja bort kök, vitvaror och garderober. Så nu känns det superbra att ha lyckats fynda bättre grejer än dom som ingår i huset och dessutom sparat 5500kr. Enda kruxet (om man ska ta med negativa saker oxå) är att vi måste förvara en tvättmaskin och en torktumlare någonstans i ett år =)
Och det känns som om 2014 kommer att bli ett lång år, redan nu börjar "men vi ska ju snart flytta" känslan krypa sig på.
 
Snart är det dags igen, jag har redan tagit ner en banankartong =) 
På nått konstigt vis så hinner jag aldrig packa klart innan flyttlasset ska gå även fast jag börjar så tidigt varje gång. Så om jag börjar nu kanske jag hinner denna gång.


 
 

Nöjd unge

Vera Älskar Kinderägg, så jag kunde inte låta bli när jag hittade ett enormt på Citygross. Tror ni hon var lite nöjd?
Å nä, hon åt inte riktigt all chokad själv. Vi lyckades norpa åt oss lite.
 
Till något helt annat.
Sen vi skrev på papperna med Eksjöhus så har vi börjat kolla lite på hur vi vill ha inne i huset, mycket måste vi bestämma oss för redan när vi gör avropet och det blir i början av januari.
Nackdelen är att nu när vi har börjat rota i allt så har suget efter att få flytta blivit nästan outhärdligt. Vi vill flytta NUUUUUU!!!
Bara si så där 11 månader kvar, suck.

Nu är vi på gång...

Idag har vi haft besök av Sune från Eksjöhus. Nu är papperna för ett Prio två påskrivna 😃
Så nu är allt i gång på riktigt. 





3 små år

 
 
Idag så får vi en 3-åring i huset =)
 
1 dag
3 veckor
2 månder
5 månder
8 månader
1 år
 Vera 1,4 år, Valter 4 dagar
1,7 år
2 år
2,3 år
2,8 år
3 år
 
 
 
 
 
 
 
 

Störande funktioner


Jag känner mig mest bara stressad av att få veta att larmet ringer om lite drygt 6 timmar.

Kallt och snöigt

Han som inte är så förtjust i snö och kyla sitter och äter havrefras och kollar på när Vera åker stjärtlapp.

Idag var det -10 ute och det är lite för kallt för Valter. En kvart ute sen står han och räcker upp händerna och säger lall (kall) för då vet han att han får gå in. Inte lätt att vara liten och otymplig i overall och handskar. Så idag stannade vi helt enkelt inne. Vera däremot trivs som vanligt hur bra som helst ute =)
 

Julat till det

Det har varit full fart hela helgen.
Shopping och middag hos svärföräldrana i lördags, plus att jag satt sent på kvällen och gjorde klart den där j*vla tomten som jag skulle vara klar med för längesen.
 
Tomtef*n som ÄNTLIGEN är klar. Men jag är stolt som har gjort den själv.
 
Igår bakade vi pepparkakor, bytte gardiner, tog fram ljusstakarna och hängde upp stjärnor och satte ihop ett pepparkakshus (byggsats ifs) sen fanns det inte tid till så mycket mer.
 
Småfisarna bakade på ett bra tag innan dom gick över till att bara äta.
Får man verkligen ont i magen om man äter för mycket deg eller är det bara något man säger till barnen?
 
Efter middagen i dag pyntade vi pepparkakshuset, inte så lätt med två barn som mycket hellre stoppar nonstop i munnen än på ett hus, det blev lite hetsätning ett tag men klart vart det och, självklart vart det mycket tjusigt =)
 
Anledningen till den rosa kristyren var att jag trodde det var krångligt att göra själv så vi köpte färdig på tub och då fanns bara rosa. Men jag var ju tvungen att prova med egen och det var mycket enklare att spritsa den än den köpta. Nästa år blir det bara hemma gjord.
 

RSS 2.0