Min kväll

Lennie är i ö-vik och jobbar. Jag passar på att spendera min kväll med en liten godisskål och fortsättningen till Hungerspelen. Sååå spännande.
 
 

En dag på stan

Igår tog vi en promenad ner på stan. Valter sov medans vi andra åt glass, provade drakar och plaskade i Vängåvan. När Valter vaknade åt barnen mellis, vi shoppade en bra bit av Vera sommargarderob (hon valde själv, bara knalliga färger) och en ny solhatt till Valter (så nu slipper han Vera avlagda) provade mer drakar, höll på att blåsa bort... Och som avslutning så åkte vi buss hem, bara det blir ju som en utflykt för Vera.
 

 
Svar till Morfar som undrade om glassen blev bra: Det var inte värt besväret. Det blev lite som att låta vanlig glass smälta lite och mosa den.


 
 

 

Kosläpp

Idag har vi varit i Kovland och tittat på ett gäng kossor som stutsar ut i hagen. Jätteroligt tyckte båda barnen. FjåsVera tyckte det var lite läskigt när vi gick nära korna och Valter visste nog inte riktigt vad han skulle tycka =)
Kanonfint väder och inte allt för mycket folk, helt perfekt.
 

Fingerfärg

Nytt försök med fingerfärg. Efter två sekunder "Mamma, torka av mig"



Samma sak eller?

Vera hade en liten febertopp i natt och hamnade till slut i våran säng, mysigt att få sova med henne för en gångs skull, men det var inte mycket plats jag hade när jag vaknade. Som pricken över i:et så ville Valter kliva upp kl 5. Å jag som tyckte jag var trött i går.
Nu verkar det som om det är på bättringsvägen iaf, under 38 på båda än så länge, och dom har lyckats peta i sig lite korv och makaroner till lunch.
Egentligen skulle jag ha packa ner ongarna i vagnen och knatat bort till Ica i förmiddags, men Lennie var så snäll att han erbjöd sig att åka istället. Han skulle handla en sak som inte fanns med på listan, keso. Den enda han kom hem med som inte fanns med på listan var Arlas nya mjukglass.
 
Snällt av han ifs då jag vill testa mer eller mindre allt nytt i glass och godisväg, och nu behöver jag inte fundera på vad jag ska lyxa till det med på lördag =)

Dö i soffan?

Att vara hemma med två febriga barn gör inte direkt underverk för humöret. När dom väl somnat så var jag lite i valet å kvalet, dö i soffan ellet en timmes terapi i form av en PW?
Skön musik i lurarna, härligt väder och som ett litet + i kanten, doften av nyklippt gräs lite här och där =)
Som vanligt så var det värt varenda minut.
 

Tydligen så glömde jag att stänga av fotsensorn förra gången jag var ut, så där var det lite slut på batteri idag. Jag hade siktat in min på en kortare sväng, men nu var jag tvungen att gå min vanliga eftersom jag vet att den är 5,9km.

Finväder idag igen

En strålande sol och två sovande barn, det är en bra kombination :-)



Underbara dagar



 

Tror ni det luktar gott här hemma??


Dagens lunch

Kesoplättar med Kvargfkuff
 
Kesoplättar
100g Mini keso
1 Ägg
14g Fiberhavregryn

Mixa eller mosa och stek i lite olja
 
Kvargfluff
1 Äggvita
60g Kvarg
50g Hallon
 
Vispa äggvitan hårt (som till maräng) vispa i kvargen och tinade hallon.

Vardag

Tanken var att jag skulle skriva detta inlägg igår, men vi kom på att vi skulle ta en tur till IKEA efter middagen, så vi hann inte mer än komma hem så var det full rulle igen. Å så trött som jag var igår kväll och är idag så kan man tro att jag inte har haft "semester".
Men för att komma till saken. Våran helg har varit jättebra på alla sätt och vis.
Bilfärden flöt på bra, inte så mycket trafik på ner vägen och även fast vi körde lite fel i Stockholm så löste det sig snabbt och enkelt (om Lennie hade lyssnat på mig och följt trafikregler hade det blivit lite mindre snabbt och enkelt)
Konserten var helt super, vi hade sånt flyt hela kvällen, slapp köer och fick en ledig stol på varje sida om oss.
Och här hemma har det oxå gått bra, barnen hade uppfört sig. Jag var en aning (läs: ordentligt) orolig för hur det skulle gå med Valter men han har varit på topphumör.
Ett stort tack till min mamma och min bror som var här och tog hand om vildarna och ett stort tack till min pappa som är i Kina och sponsrade med det han kunde, bil och bensin. Det är så skönt att åka Santa Fee när man ska åka långt.
Nu har vi laddat våra batterier och ser fram emot att det snart är semester för hela familjen.


Nöjda och glada

Fan vad bra det var.


Nu ska vi hoppa ner i sängen och sova så det blir nån hotellfrukost nångång :-)

Nu ska vi bara vänta




Snart Semester

I morgon är det den stora dagen, vi åker på ett dygns välbehövlig semester!!!
Just nu känns det lite som sista dagen på jobbet innan semestern, vi har ungefär noll tålamod. Vera är trotsigare och taskigare än vanligt och Valter vaccinerades i onsdags så han har haft lite ont i benen och varit lite extra gnällig. Och när han inte gnäller så ska han klättra Överallt, toaletten klurade han ut hur man tar sig upp på här om dagen, idag är det soffan som gäller.
Jag tycker nästan lite synd om mormor som ska vara barnvakt =)
 
Lite bilder från dom senaste dagarna
Nu är det bara gå som gäller, hur kort bit han än ska så ställer han sig upp och går.
 
Vi hade några dagar med riktig försommar värme (nu är det grått och dassigt med en och annan skur)
 
 
 

SOL

Strålande sol, 25 grader på framsidan, kaffe och en bok. Nu väntar jag bara på att Vera ska somna innan jag går ut och njuter.


Ipad mutad

Vi köpte en Ipad i söndags, och det känns lite extra bra just nu.
Vi har laddat ner ett Pippi Långstrump spel till Vera, som hon är kanske lite väl förtjust i. Men nu när tålamodet och orken ska räcka hela dagen så passar det ganska bra att muta med lite Ipadspel. Att få laga mat och bara behöva sysselsätta Valter kändes lyxigt, och det var skönt att slippa tjata sönder Vera om att det var dags att gå in för att göra kväll.
Men det ska inte bli till en vana, när pappa är hemma så finns det två som kan orka fajtas om småsaker. Vi har redan fått hota med att lämna tillbaka den för att hon inte vill sluta spela, och det funkar än så länge.
 

Tyst och tomt

Det brukar vara tyst och tomt den här tiden på dagarna, Vera är på dagis, Valter sover och pappan är på jobbet. Men idag tror jag det är lite extra tyst. Lennie har åkt ner till Iggesund för att jobba på stoppet på Iggesundsbruk, så nu ska vi vara helt själva ända tills på Tisdag.
Tur vi har en bra helg att se fram emot när han väl kommer hem, ledigt torsdag och fredag, och på lördag så åker vi ner till Stockholm och Bruce Springsteen.
Jag vet inte vad jag ser fram emot mest, hotellnatt eller Bruce? Vara bara jag och Lennie eller Bruce? Jag skulle nog ha kunnat skippa Bruce, men då skulle jag inte ha tagit mig iväg =)

RSS 2.0