Veras första namnsdag

Den firade vi med att Vera fick äta riktig mat till både lunch och middag, potatis och rödspätta. Lunchen svaldes med hull och hår, en nästan en halv liten burk. Middagen gick det lite sämre med, men man måste ju börja nånstans. 
Åkte till babyproffsen och köpte en namnsdagspresent, en gåstol. Hon har nån cm till å växa innan hon når ner riktigt, det var bara tårna som tog i nu.l  Men det var roligt att sitta i den och pilla med leksakerna.




Gröt tjejen






Har man inget annat och leka med så kan man alltid ta diskmaskinen...

På väg till ö-vik...

imag0240 (MMS)

På väg till ö-vik...


Lillgumman har ätit potatis och broccoli m...

imag0235 (MMS)

Lillgumman har ätit potatis och broccoli med hela ansiktet.


Första natten i stugan avklarad, även förs...

Första natten i stugan avklarad, även första natten i en 180 säng. Vera har ifs vaknat varannan timme iaf, men jag har för första gången haft ordentligt med plats hela natten. Blir nästa natt lika bra så får vi nog ta en sväng till IKEA när vi kommer hem.


spännande att vara i stugan

imag0225 (MMS)

spännande att vara i stugan


Är i stugan, grillpremiär...

imag0216 (MMS)

Är i stugan, grillpremiär...


Vårat lilla hjärta

Idag var det dax för vaccination igen, hemska sprutor... Lite skrik och tårar (från mamma oxå) men med lite amning så blev det bra igen. Nu på kvällen har hon haft ont i benen, så fort vi har tagit i hon så har hon börjat gråta så det fick bli alvedon premiär för fröken.

Vikten har stannat av lite men ingen att göra något åt än, eventuellt ska vi börja ge gröt på morgonen oxå.
Började öka maten lite i dag, gick ner en tredejdels liten burk (det enda jag hade kvar) och hon gapade fortfarande när det var slut. Samma sak med gröten, hon får 5 msk varje kväll nu och då är tallriken helt renskrapad, till veckan ska vi öka till 6 msk och se om lilla magen hinner med.

5 Månader  110519    6760g   65cm  
4 Månader  110413    6205g   61,5cm  (troligen längre, hon sträckte nog inte ordentligt)
3 Månader  110314    5590g   60cm
2 Månader  110214    4990g   56cm
1 Månader  110112    4345g   54cm
Födelse      101211    3388g   48cm

gissa vad vi har ätit idag?

imag0198 (MMS)

gissa vad vi har ätit idag? morotspuré (burk) å gott var det =)


Surrkusen


Stans sötaste


Go fisen


Nu är det bevisat

Idag har damen rullat från rygg till mage två gånger varav den ena gången utan hjälp från att hon trillar av fällen, så nu är det bevisat att hon kan men är för lat för att göra det nå ofta.

Vi har varit till banken idag och fixat med våra lån, mäklaren var här förra veckan och värderade lägenheten. Fixade ett sparkonto till Vera oxå, dom som vill lämna bidrag får höra av sig...

Dags för uppdatering...

Förra helgen fixade jag egna smakisar till Vera, potatis/palsternacka och potatis/morot. Denna vecka har damen ätit potatis/palsternacka, det har gått mycket bättre med hemmagjord än färdiga burken vi köpte.
Jag frös in portioner i isformar, en rågad tesked i varje kub. Nu äter hon en hel kub utan att kladda ut det mesta i ansiktet.



Kallt och jävligt har det varit denna vecka. Under Påskhelgen gick man i linne och tyckte det var ganska behagligt, denna vecka har jag varit tvungen att ha mössa och vantar på för att inte frysa sönder.

Lite blandade bilder från veckan...






Bildbevis på att hon har napp (men hon sitter bara med den i munnen kanske tugga lite då och då)


Latmasken våran, lägger leksker ovanför huvudet på henne så hon ska behöva vända sig på mage för att få tag på dom men hon kommer inte längre än så här


Smaka lite =)




RSS 2.0