Första visningen

Idag har vi haft den första visningen av lägenheten. Det var en som inte kunde komma på den planerade visningen så vi fick ha en extra.
Under tiden passade vi på att åka till Babyproffsen och besälla en ny syskonvagn. Vera är tyvär inte så förtjust i den vi har för hon kan inte sitta upprätt och Valter har snart växt ur liggdelen, och jag är inte så sugen på att vända honom ifrån mig än. Så det  fick bli en Bugaboo Donkey, dyr men förhoppningsvis värd varenda krona.
 
Bild från hemnet.se

Valter 3 månader

Igår fyllde våran lilla tjockis 3 månader, det firade vi med att åka till BVC för vägning, mätning och vaccinering.
7165g och 62cm och lite skrik och grin blev resultatet. Han har plussat 755g och 2cm på tre veckor, enligt kurvan så såg det ut som en lite mer hälsosam uppgång, lite planare än vad det har varit tidigare.
  • Numer så skriker han inte utan vettig anledning (han hade säker en bra anledning förut men vi kunde inte förstå vad) utan nu är det är om han är trött ellet hungrig. Och vi börjar få lite rutin på ät och sovtider.
  • Han vet att han har händer och har blivit ganska duktig på att greppa saker och dra dom till munnen.
  • Han kan vända sig från rygg till mage.
  • När han är på någolunda bra humör så är han ett riktigt charmtroll som ler och pratar med allt och alla.
  • Han vill fortfarade inte somna i vagnen, men kan ligga och kolla så länge han är pigg.
  • Han tycker om sin storasyster, följer Vera med blicken om hon är i närheten och blir lugn om hon kommer och pratar med honom medans han ligger i babygymet
 

Ö-vik i bilder

Vattenlek som snabbt gick överstyr =)
 
En av dom tillfälligt olyckliga katterna...
 
Första Piggelinen
 
Doppa fötterna
 
Mormor och Valter
 
Höjdpunkten.
Finväder sista dagen så vi hann plaska lite i poolen.
 
 
 
 

Klart

Nu är kontraktet skrivet och handpenningen betald. Till veckan kommer våran lägenhet ut på hemnet, sen är det bara att hålla tummarna för att vi får den såld till det priset vi vill och att det går fort så vi slipper dubbla hyror.
Just nu sitter vi i bilen på väg upp till mormors stuga i ö-vik. Båda barnen sover och jag tänkte precis skriva att jag och pappan lyssnar på en kass sommarpratare på p1, men pappan tröttnade visst så nu blev det Volbeat istället. Tips på hur man botar åksjuka: Skaffa barn. Min har gått över efter att ha blivit tvungen att sitta i baksätet, jag kunde inte ens läsa ett sms förut nu har jag skrivit ett helt inlägg utan att må dåligt.

Lite allt möjligt

Igår fick vi beskedet vi har väntat på.
Om inget händer nu närmsta dagarna så ska vi flytta den 1 November. Lägenheten ligger fortfarande ute på Hemnet så det är väl inte helt 100% än, men det är klart att vi ska åka och skriva kontrakt på fredag.
Denna gång blir det en radhuslägenhet i Granloholm. Än en gång så blev det lite hastigt och lustigt, vi kollade inte ens på lägenheter och absolut inte i Granloholm, men se hur det blev, igen...
 
Vad har vi gjort mer...
Norra berget och hälsat på lite djur. Grisar, får, getter kor och kaniner, inget som Vera ville prova att klappa på men dom var roliga att titta på.
 
 
 
 
-Pappa, pappa, pappa. -Boppan, boppan, boppan. -Ticke, ticke.
Så lät det när Vera skulle äta kvällsgröt idag, mysigare där...

 
Bjuppar på lite goveck oxå =)
 
 

Semester

Ja, vi har semester och Valter är inne i nån sitta-fast-på-mamma-dygnet-runt period så det finns inte så mycket tid över för bloggen. Eller nånting annat heller för den delen =)
Återkommer till veckan, när vi förhoppningvis har fått ett besked vi väntat på...

Regn regn regn

Vi är hemma igen efter en kort tur till stugan. Vi åkte i fredags och tanken var att vi skulle vara där hela denna vecka men det har regnat till och från hela dagarna och där i mellan kryllar det av mygg och knott. Så vi gav upp...
 
 
Valter har iaf lärt sig att händerna ska användas till något, så han håller på att kämpa för fullt nu för att få tag på grejerna i babygymmet
 
 

En som har bråttom

2 månader gammal, han har lite mer vilja än vad Vera hade. Han hade bara Lite hjälp av att han rullade av fällen.

Skoprovardag

Helt själv på rätt fot
 
 
 

RSS 2.0