Inskolningsdag 1

Denna fina lapp möttes vi av i förmiddags när vi kom fram till dagis (Ja, jag vet förskola. Men i min värld så heter det dagis).
 
Veras dagis är ett litet dagis med två avdelningar. På Dunet går det elva?? barn och där jobbar tre pedagoger.
Både jag och Lennie var inställd på att Vera skulle sitta som ett plåster på Lennie, men faktiskt inte...Vi hade väl varit där 45min så efter lite övertalning drog hon iväg själv och donade på som om hon varit där jämt.
 
Nu är det snart dags för föräldrarna att hoppa i sängen för att orka med dag två (tur det är fredag imorgon). Båda barnen sover äntligen efter en riktig kaoskväll, mer om det imorgon...
 

Stortjejen

Stortjejen som ska börja på dagis idag,
 

Å regnet det bara öser ner...

 

Valter 5 månader

Oj, vad tiden springer i väg. Lillbubben är redan 5 månader.
  • Har storlek 74 i kläder
  • Rullar fortfarande från rygg till mage i tid och otid.
  • Börjat sno sig runt när han ligger på mage för att komma åt saker som ligger på sidan om han.
  • Ska ha tag på allt. (Det gäller att passa kaffekoppen om man sitter med han i knäet.)
  • Han har hittat sina fötter.
  • Gillar att stå.
  • Surrar lite, helst kl 6 på morgonen...
  • Äter gröt på kvällen. Övriga smakisar har vi inte kommit igång med ännu.
  • Är kittlig, och skrattar högt när Lennie kittlar han. Skrattar gott åt Vera med, när hon tokar med honom.
 
Längd och vikt får vi uppdaterat till veckan, då det är dags för Vaccination igen.
 
Ignorera dom för små kläderna, har man en kräkis så får man ta det som finns kvar...
 
 

Hur man får användning av lillebror...

 

Shoppinghelg

Vera har varit hos Farmor och Farfar i helgen och mått gott med 100% uppmärksamhet. Vi andra har spenderat helgen i birsta och shoppat. Nu har vi allt för hösten (förutom att vi måste byta den fodrade galonsetet till en storlek större) och fått en bra början på vinterkläderna.
 
Vera 21/9-11.
Provar sin nya vinteroverall, som lillebror förhoppningsvis kan ärva i år.

Härlig höst

Perfekt höstväder i Sundsvall i dag

Plötsligt händer det...

Vera som alltid har vägrat ha på sig hårspännen. Idag frågade jag om hon ville ha spännen hon fått av Faster Moa. Till svar fick jag: -Nä, titty (Hello Kitty spännen som vi köpte för ett tag sedan i hopp om att det skulle funka iaf). Hon är väl medveten om att det sitter där och låter det vara.
 
 
 

Nu är pappa hemma

 

En halv älgkalv som snart ligger och mår gott i våran frys
 
 
 
 

Lördag 15/9-12

Oj, det blev lite tyst här inne i några dagar...
Nu är det äntligen Lördag och pappan är på väg hem. Han har varit lite extra saknad i år, men även innan vi fick barn så tyckte jag denna vecka var lite lång.
Som sagt så åkte vi ju upp två dagar och det gjorde jätte mycket för mig, att orka denna vecka. Sen att Turingen bjöd på ett perfekt höst väder gjorde inte saken sämre =)
 








Det går bra det här...

Det går som en dans att vara hemma själv med ungarna, dagarna blir lite långa bara, speciellt när dom små tycker att det är morgon redan vid 6 tiden.
Idag hade vi sån tur att mormor kom och var med oss nästan hela dagen. Det har varit aktiviteter i bostadsområdet med bl.a. barnridning, och jag behövde någon som följde med ner om Vera skulle vilja rida. Hon ville nog egentligen rida, men ville inte ha på sig en hjälm så vi fick nöja oss med att klappa lite.
Sen så har morfar varit förbi en kort sväng och farmor och farfar var hit och lämnade en overall som dom hade köpt till Vera. Och nu är det ju bara en dag till innan vi åker upp.

Jag och barnen

Idag åkte pappan till stugan, dags för älgjakt. Det betyder att jag är själv med båda små, det kommer nog att gå jätte bra men det känns ganska så motigt just nu.
Det är ju nästan mer synd om Lennie, även fast jakt är hans största intresse så var han inte så sugen att vara ifrån barnen så länge. Så på tisdag är det tänkt att vi ska åka upp en dag eller två.

Nytt och gammalt

Jag köpte velourbyxor från Lindex till Valter för nån vecka sedan och började undra hur tjock han egentligen är. Dom sitter ganska tajt på han, men jag trodde inte att han var så tjock jämfört med Vera som alla byxor satt pösigt på.
Idag när han fick på sig Vera gamla velourbyxor från Lindex fick jag förklaringen. Dom grå är Veras från förra året, dom bruna är nya för hösten. Storlek 74 på båda.
Ganska stor skillnad och tyvärr så gillar jag den pösigare modellen bättre...
 
 
Mer nytt är Veras höstskor som vi shoppade igår. Får se om damen vill ha på sig dom, än så åker dom tillbaka ner i kartongen så fort hon ser dom =)
 


 
 

Blåsigt värre

Det tar i och blåster ganska så rejält idag. Men Vera hade grov gungabstinens i morse så vi fick lov att gå ut iaf...
Valter sov som en liten gris i vagnen medans jag och fislisa höll på att blåsa bort =)
 


 
 

...

Isston (Herr Nilsson) skulle oxå vara med å kolla på bilar idag...
 

RSS 2.0