Vera & Valter

Vera är allt som oftast en jätteduktig storasyster. Första dagarna så skulle hon peta och dra i Valter, öra, öga, mun o.s.v... men nu är det mest pussar och kramar som gäller. Ibland glömmer hon bort sig och klappar på han som han vore en hund eller nått, men lyssnar när vi säger åt henne att man måste klappa fint.
Det enda sättet hon yttrar sitt missnöje på hittils är att inte lyssna på mig. Hon har märkt att när jag ammar så tar jag mig ingenstans så då skiter hon i vad jag säger, stå och gå i soffan är favorit trottset.


Valter Sandholm




Veras lillebror! Född 120426 kl 07:54 efte...

mms_img205769681 (MMS)

Veras lillebror! Född 120426 kl 07:54 efter ambulansfärd och 15min inne på förlossningen. 3914 gram tung och 51cm lång


Dagens lunch

Så jävla gott...

Kyckling och pastasallad med fetaoströra

Sallad (isbergssallad, gurka, tomat, majs, oliver (som vi glömde)) vad man tycker är gott.
Penne pasta
Tärnade kycklingbröstfiléer, marinerade i Santa Maria allround marinad (stekta)

Fetaost röra
Apetina Fetaost (bit 150g)
En burk Creme fraiche
Ev. en liten skvätt mjölk (för lösare konsistens)
Salt och svart peppar
Mixa allt i en matberedare.



23/4

Då var den här. Dagen som vi väntat på och längtat efter sedan mitten på augusti. Dagen då lillasyster eller lillebror var tänkt att komma, men ingen bebis ville titta ut idag heller.
Lite Lite ont till och från idag, inte vet jag om det är det som kallas förvärkar eller om det var något annat. Med Vera så kände jag ingenting förän vattnet gick lite otippat två veckor tidigt.
Nu har jag gått runt och kännt efter så länge att jag har tröttnat och tappat tron på att den någonsin hade tänkt komma, både jag och Lennie rycker på axlarna och tänker ja, ja...
Spjälsängen fick komma upp idag iaf, så mormor slipper stå och montera ihop denna med.
Jag förstår inte riktigt dom som ställer i ordning ett helt rum till bebisen månader innan den är tänkt att komma, men man behöver ju inte överdriva åt andra håller heller, så på bf-dagen kändes det som det var på tiden att få upp sängen.


40+0

Ännu en helg

Söndag igen.
Igår förmiddag var på en bilmässa som har varit här i helgen, Sundsvall Custom & Hotrod Show. Inget att hurra över enligt mig, men både svärfar och svåger ställde ut sina bilar och då kan man ju offra sig på att åka dit en sväng (om inte annat för att försöka gå ut ungen).
Vera hade som vanligt roligt, springa om kring bland en massa folk, musik hade dom där oxå så hon fick dansa lite.

Idag blev det lite spontant ett besök på Himlabadet, så idag har vi haft en väldigt glad dotter. Förra gången vi var där så kunde Vera inte gå själv, hon tyckte ju det var roligt då med, men denna gång var nog 100 ggr roligare.
Sen hon vaknade efter lunchen har hon nästan inte "pratat" om annat än att vi har badat idag.



Morfar vilken mail vill du ha filmen på?

Gnäll

Idag är en sån där dag som bara är skit.
Trött och less på den enorma magen och envisa bebisen som aldrig vill komma ut.
Vera är vrång och tjurig, slåss, sparkas, ska inte ha några kläder på sig och ska Absolut inte äta mat, o.s.v...
Men det känns lite bättre nu efter 25 min med lugn och ro och två äggmackor å en kexchoklad i magen, nu ska jag krypa ner i sängen och försöka sova en stund jag med.


Sommarkänslor med snö

Köpte spanska jordgubbar på coop igår, jättefina och överranskade smakrika. Medans snön har vräkt ner utanför vårat fönster hela dagen så passade vi på att ha lite somrig mellis, jordgubbar och banan.


Ännu en dag med underbart väder. +7 i skuggan

mms_img-57703300 (MMS)

Ännu en dag med underbart väder. +7 i skuggan


Toleransnivå

Jag har alltid varit väldigt morgontrött och lättretlig när jag är nyvaken, man kan lugnt säga att det har ändrats sedan jag fick barn. Morgontrött är jag fortfarande och ligger gärna kvar i sängen när Lennie och Vera kliver upp, men retligheten är som bortblåst. Vera springer om kring och pratar Väldigt högt (skriker) och grannarna börjar ta ner sin inglasning på balkongen kl 9 med en massa hammrande och skrammlande, men jag har bara vaknat till, konstaterat att nån hammrar och sedan somnat om...
För ett halv år sedan så hade jag varit så arg att ingen skulle vilja vara i närheten av mig.

Idag är det så fint väder att jag blev tvu...

mms_img185841428 (MMS)

Idag är det så fint väder att jag blev tvungen att trotsa den enorma magen och den onda ryggen


Inte denna gång heller...

Det blev inget husköp den här gången heller.
Tydligen så var det fler som tyckte det var ett bra hus, och vid budgivning så har vi inte så mycket att komma med nu när jag är mammaledig. Aningens besviken måste jag erkänna att jag är, sen så har jag inte riktigt bestämt mig för om det är för att vi missade huset eller för att det nu är ytterligare några månader bort att få flytta härifrån.
Jag vet iaf att det skulle kännas jävligt mycket bättre om anledningen till att vi inte har råd skulle kunna behaga komma ut...

Testing testing

Vera provar babyskyddet


Upptaget

Jag har varit lite upptagen med besök dom senaste dagarna, min mamma och bror har varit här och ätit middag långfredagen och påskafton, så jag har inte haft tid att uppdatera här.
Igår fick vi vuxna lyxen att åka till birsta helt sjlälv medans mormor fick kvalitetstid med Vera, så himla skönt att kunna stosa runt och inte behöva bry sig om sov och ättider. Eller springa och jaga Vera som oftast tröttnar ganska fort på vagnen.
Idag har det varit slappar dag på hög nivå, en liten prommis med ett stopp vi lekplatsen, annars har vi inte gjort så mycket mer.


+4 grader och mulet idag


Tre timmar senare

Alnö igen

Nu har vi varit och kollat på alnö igen.
Vi vill bo där. Vi vill bo i det där huset.
Men pga. en anslutningsavgift för kommunalt avlopp så är det tveksamt att vi har råd, om vi inte lyckas pruta ner det ganska rejält.
Tröttsamt...

Vecka 38 (37+0)

Tre veckor kvar till beräknat och en vecka kvar tills jag skulle kunna betala för att få ut denna unge.
Det lilla livet verkar iaf ha det bra där inne, hickar och bökar på med sina små fötter...
Mamma börjar tycka det är lite otympligt och ryggen börjar säga ifrån ganska ordentligt nu, positivt är att jag fortfarande får sova ganska bra, så jag ska inte bara gnälla.


RSS 2.0