SOL

Jag och Vera var ute och myste i solen igår när Valter sov sin eftermiddagslur.
Nu längtar vi till våren kommer på riktigt.
 
 
 


 

På sparken


Mammas och pappas gohulda

Härlig kväll

Kl är åtta och 2/2 barn sover sen en halvtimme tillbaka. Pappan är på skjutbanan för årsmöte. Jag tränade i förmiddags så det är redan undan stökat, disken är diskad, leksakerna undan plockade. Så nu har jag slagit mig ner i soffan med min kvälls smoothie och Sverige mästerkock på Tv:n.


Här spar vi på disken och dricker smoothien direkt ur mixertillbringaren



Trött mamma och mutad unge

Valter var inte på sitt bästa humör igår kväll så det blev lite sent.
Och som vanligt så var det tidig morgon som gällde (6:20 är tidigt för mig). Så medans fisen ligger ute och sover, mutade jag Vera med lite diskning, så kan jag ta det någorlunda lugnt med en kopp kaffe.




Blandade känslor

Just nu är vi inne i en period av Valters liv som är både lite jobbig och väldigt rolig.
Nu är det stå som gäller och gärna prova att gå lite fram och tillbaka längs möblerna, ibland får han för sig att släppa taget helt och hållet oxå går bra (vilket det inte gör).
Och med Vera som kanske inte alltid är så snäll, så blir det en ständig oro att han ska ramla och slå sig mer än nödvändigt. Jag vet, det ska göras. Men jag hade gärna hoppat över detta steg.
 
 
 
En annan del som jag är otroligt less på, är det eviga kladdandet vid matbordet
 


 
Men sen så har man den roliga delen oxå.
Lillfisen har börjat försöka göra likadant och det är ju så gosigt.
Pappa la sugploppsringen till barntallrikarna på Valter huvud, Valter tog ner den och försökte sedan lägga tillbaka den på huvudet. I helgen började han härma Vera och pappa när dom morrade som en tiger. Åså blir han så glad när han märker att han kan han med.

 


 
 

Sovmorgon

Jag gick tillbaka i bloggen och kollade hur Vera var när hon var 9-10 månader. Tydligen precis som Valter är nu, vaknade jättetidigt och kunde inte somna om.
Både jag och Lennie hade förträngt det lite och trodde inte att vi gav Vera välling om hon vaknade vid den tiden, men det gjorde vi, det var därför hon sov så bra på mornarna.
Vi har haft den inställningen att vi inte vill ge välling till kvällsmål och om dom vaknar på natten, för att dom inte ska Måsta ha en flaska för att kunna somna om. Men om man vaknar kl 5 så är det ju klart man är hungrig.
Så kl 5 när Valter vaknade så gick jag ner och fixade välling, 20 min senare så sov han. Ända till kl 8. Skönt.
 
 
 

Det blev en bra dag till slut

Efter lite om och men så blev det ett besök på Norra berget för lek och en fika på Cafe Gullgården, som vi hade lovat Vera.
 
Stort plus i kanten för dom hembakade mjölkfria bullarna som fanns att köpa.

Uppe med tuppen

Morgon kl 4:15 känns inte riktigt okej, men vad gör man inte för sina barn.

RSS 2.0